субота, 11 листопада 2017 р.

Український Версаль

                     Український Версаль
У самому центрі Буковини розташоване прекрасне місто Чернівці. У ньому легко поєднуються вишукана архітектура часів Австро-Угорської імперії та колоритні українські традиції.
                         
Але, в першу чергу, це місто відоме своєю архітектурною перлиною – колишньою резиденцією буковинських митрополитів. Сьогодні в цій будівлі знаходиться головний корпус Чернівецького національного університету, який належить до світової спадщини ЮНЕСКО. Ця велична споруда вражає своєю вишуканістю, розкішшю та красою. Вона прекрасно  збереглась до наших днів.
      Резиденція побудована в романо-візантійському стилі, поєднуючи готичні, мавританські, іудейські східні та інші мотиви. Споруда настільки прекрасна, що неможливо відвести погляд! Різьблення по дереву, ліплення, оригінальний малюнок глазурованої черепиці з восьми кольорів, фігурні карнизи, багатоступінчастий дах – все підкреслює помпезність та пишність резиденції. Не менш вражає внутрішнє оформлення Резиденції митрополитів. Інтер’єр будівлі Священного синоду виконано в червоних тонах, тому її називають Червоною залою. Вона май вигляд такий самий, як і раніше: дерев’яний паркет, різана стеля, яка нагадує пасхальні мотиви; стіни прикрашені китайським червоним шовком та венеціанськими дзеркалами.


Мармурова зала вважається однією з найгарніших у Європі. Вона декорована різними видами мармуру червоного, рожевого та коричневого кольорів. 
  Архітектурний ансамбль резиденції гармонійно доповнює унікальний ботанічний сад, який знаходиться за резиденцією.  Ландшафтне планування залишилось незмінним. У центрі знаходиться ставок з романтичним камінним гротом. Місцеві мешканці говорять, що раніше в цьому гроті відбували своє покарання неслухняні студенти теологічного факультету. 
Також в саду можна побачити рідкісні види дерев: пробкове дерево, червоний бук, магнолію, катальпу, ясень, тую та багато інших. Крім того, там мешкають білки та птахи. 
Варто також відзначити унікальну дренажну систему на території резиденції, яка запобігає руйнуванню цеглини.
    Колишня Резиденція буковинських митрополитів  - це унікальне місце, яке доповнить ваші враження про Україну та її прекрасні визначні місця. 



Немає коментарів:

Дописати коментар