неділю, 10 лютого 2019 р.

Дивовижні тварини України

              Дивовижні тварини України
     Найбільший звір України - ЗУБР. Це могутній бик масою до 1 тонни. Він на 1/3 більший корови та проживає життя тривалістю 25-27 років. Висота до 3 метрів. Зубр занесений до Червоної книги. Їх чисельність станом на 2008 рік становить 200 особин і постійно зменшується.


     Найменшим звіром в Україні є бурозубка мала.  Її ще називають мідицею.Вона є найменшою серед землерийок. Її вага від 2-ох до 18-ти грам. Довжина тіла від 2-ох до 7-ми сантиметрів. Мешкає цей звір схожий на мишку у лісостепі та лісі. Бурозубку альпійську занесено до Червоної книги України


Найбільшою морською твариною є чорноморська афаліна. Маса до 200 кг. Відносяться до родини дельфінових, які є ссавцями. Довжина тіла до 3 метрів. Вагітність триває 12 місяців. Малята живляться молоком матері. Через забруднення моря та  випадковий вилов цих морських тварин їх кількість на території України не більше 1000.



     Найшвидшим в світі є гепард, а на території України це вухатий заєць. Заєць-русак розвиває швидкість до 70 км/год. Лисиця і козуля бігають на однаковій швидкості 60 км/год, але їх наздожене вовк на швидкості 65 км/гд. Однак вовку не наздогнати оленя, що бігає зі швидкістю 70 км/год.



   Найдовше живуть у нас бобри, вони майструють свої греблі до 50 років. Ведмеді у неволі можуть прожити теж до 50 років, а у природі лише до 30. І ще дещо про бобрів, вони здатні триматися під водою 15 хвилин, коли ондатра лише 12 хвилин.


Серед домашніх тварин найдовше живуть на жаль не коти з тривалістю всього 12 років, хоч і це число є середнім, адже є випадки, коли коти проживали 20 років. Тож найдовше живе осел-50 років, кінь- 30, собака- 15.


Найбільші роги має лось. Їх ширина до 25 метрів, а маса до 25 кілограм.



Немає коментарів:

Дописати коментар