четвер, 30 серпня 2018 р.

Найдовша набережна в Європі

                  Найдовша набережна в Європі
   Часом Україна дивує нас рекордами. От наприклад, у Дніпрі знаходиться найдовша в Європі набережна. Вона простягається вздовж правого берегу Дніпра майже на 30 кілометрів – від житлового масиву «Парус» до Південного моста.


   Умовно набережну розділили на три частини, що плавно переходять одна в іншу: Заводську, Січеславську і Перемоги. Звідси можна побачити залізничний міст через Дніпро – Мерефо-Херсонський. Він не менш унікальний, ніж сама набережна: це найбільший арочний міст у Європі та єдиний з криволінійною конструкцією, а також перший міст у світі, збудований із залізобетону. Та й найбільш мальовнича ділянка Дніпровської набережної знаходиться саме тут – між Мерефо-Херсонським та Амурським мостами.



 В цій частині міста зібралися його споруди-рекордсмени – найдовший та найвищі будинки. Перший зовні нагадує Велику Китайську стіну, тому і назву отримав відповідну – «Китайка». Найвищі будівлі – 28-поверхові башти-близнюки.

 Тут є скульптура «Юність Дніпра», що зображує сцену зі святкування Івана Купала – троє дівчат із вінками в руках. А ще – «куля», обписана іменами, побажаннями та зізнаннями; «сімейна» лавка, де зображено всі етапи, які проходить сім’я; а також справжнє дерево щастя, яке виконує бажання, якщо на нього повісити стрічку.


 Набережна – ідеальне місце для прогулянок у будь-яку погоду.

Немає коментарів:

Дописати коментар