пʼятниця, 14 вересня 2018 р.

Шляхами героїв

                         Шляхами героїв
          "Шляхами героїв" - особливий проект ДніпроОДА для старшокласників області. Його мета полягає у тому, аби познайомити школярів Дніпропетровської області із справжніми героями, а також розповісти про події, які відбуваються на Сході, показати молодому поколінню, що таке бути військовим та як можна допомагати своїй країні, як бути громадянином і чому це так важливо у наш час.



     Учні 10 класів  міста П’ятихатки  також взяли участь у патріотичному проекті, відвідали 25 окрему Дніпропетровську повітряно-десантну бригаду Збройних Сил України – військову частину в селищі Гвардійське Новомосковського району, Алею Пам’яті загиблим учасникам АТО та Музей «Громадянський подвиг Дніпропетровщини у подіях АТО» в місті Дніпрі.


 У військовій частині школярів ознайомили з історією 25-ї повітряно-десантної бригади та розповіли про її участь у військовому конфлікті на Сході. Дітям розповіли про технічні характеристики ручної зброї та пересувної техніки, відповіли на запитання, дозволили потримати в руках автомати, гранатомети, залізти в танк, гелікоптер.

                   

      Дуже вразила учнів Алея Пам’яті загиблим учасникам АТО у місті Дніпро. Вона побудована виключно на кошти сімей загиблих, волонтерів та меценатів. На стелах розміщені фото та викарбувані імена понад 500 уродженців Дніпропетровської області, які полягли у боях на сході країни, захищаючи Батьківщину.


             

       Не менш цікавим для учасників проекту «Шляхами героїв» став музей АТО. На вуличній експозиції «Шляхами Донбасу» представлені бойова машина БМП-2, башта танка Т-64, полковий міномет, інші зразки озброєння, а також карета швидкої допомоги та макет блокпосту з бетонних блоків. В центрі вуличної експозиції глядачам відкривалася скульптурна композиція «Солдат і дівчинка», а також дорога, навколо якої встановлені вказівні знаки з назвами міст Луганської і Донецької областей.
         

   Далі учні ознайомилися з експозицією музею АТО у приміщенні діорами  «Битва за Дніпро». Вона  розташована на металевих конструкціях, що символізують зруйнований внаслідок бойового протистояння Донецький аеропорт. Стіни затягнуті маскувальною сіткою. На стендах у семи великих комплексах та шести відео-екранах представлено матеріали, які розповідають про громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО. Після вражаючого відеофільму всім учасникам проекту подарували футболки з логотипом проекту.
       Вчителі та діти  щиро вдячні організаторам проекту та гідам-екскурсоводам за цікаву і корисну подорож.

Фото Олени Шиленко

Немає коментарів:

Дописати коментар