пʼятницю, 10 серпня 2018 р.

Гранітна лагуна Кривого Рогу

              Гранітна лагуна Кривого Рогу
       Для тих, кому завжди хотілося побувати в блакитний лагуні, випадає унікальна можливість відвідати не найгірший аналог в Україні.
Композиція спадщини Кривого Рогу гідна обкладинки журналу National Geographic.

       Відпрацьований гранітний кар’єр в Покровському районі є одним з трьох, що належать каменедробильному заводу і одним з двох затоплених. Це неймовірно мальовниче місце, яке притягує до себе безліч туристів і любителів цікавого відпочинку.

     Коли кар’єр вичерпав себе, інженери заводу вирішили затопити його прісною водою. В результаті цього і утворилося розкішне озеро з блакитною чистою водою. Глибина кар’єру досягає 35 м, тому з міркувань безпеки тут заборонено купання. Але це не зупиняє любителів свіжих і гострих відчуттів, які часто відпочивають на берегах водоймища.



  При цьому до 35 м доходить і висота уступів кар’єра – стояти на них вельми небезпечно, а щоб зручно було ходити, треба обзавестися похідним взуттям. На гранітних уступах кар’єру росте безліч дерев, а з його найвищих точок відкриваються чудові види на Кривий Ріг. Біля кар’єра розташована екстремальна велотрасса, що є однією з кращих в Україні. Тут нерідко проходять змагання з їзди на велосипеді по пересіченій місцевості.
   Затоплений кар'єр КРЕС з блакитним узбережжям - справжня знахідка для любителів екстремального відпочинку.



 Фото: криворізький блогер Ростислав Сергійчук

Немає коментарів:

Дописати коментар