субота, 30 червня 2018 р.

Монастирський острів на Дніпрі

         Монастирський острів на Дніпрі
       Легендарний Монастирський острів, головний пагорб Дніпра, - історичне ядро міста і, без сумніву, його сама таємнича і романтична пам'ятка. Острів входить до складу найбільшого садово-паркового комплексу Дніпра - парку імені Шевченка і є улюбленим місцем відпочинку городян і найцікавішим туристичним об'єктом для мандрівників.


      Дорога до острова - суцільне задоволення, адже шлях лежить через пішохідний місток над Дніпром, вийти до якого можна або через старий парк, або по мальовничій набережній. Назва острова пов`язують з візантійським монастирем, який, за переказами, розташовувався тут в середині 13 століття і був знищений татаро-монголами. З тих пір Монастирський острів вважається одним із форпостів православної віри.

     Родзинкою Монастирського острова по праву можна вважати чудову Миколаївську церкву, що з'явилася тут у 1999 році. Служіння і білого каменю і увінчана золотим куполом, вона добре видно з різних точок міста та є символом не тільки самого острова, але і всього Дніпра.


   До числа пам'яток острова відносять також пам'ятник прославленому в усьому світі українцеві Тарасу Шевченко - один з найбільших в Україні. Незвичайні скульптурні композиції - Лавка закоханих і Дерево щастя, викувані з металу дніпровськими ковалями. Те, що ці своєрідні символи любові з'явилися поруч з мостом, зовсім не випадково. Місцеві жителі вже давно кріплять на ньому так звані замки щастя, ключі від яких викидають в Дніпро - вважається, що таким чином закохані назавжди з'єднують свої серця і долі.


      Монастирський острів – місце відпочинку, проведення фестивалів та концертів. Влітку його пляжі вщент заповнені людьми, але і в холодну пору є своя особливість – прогулятися парком, зайти до церкви, подивитися на відреставрований пам’ятник Кобзарю та зробити пару світлин на мосту.

Немає коментарів:

Дописати коментар