четвер, 5 жовтня 2017 р.

Міжнародний День Посмішки

             Міжнародний День Посмішки
    Кожну першу п'ятницю жовтня весь світ неофіційно відзначає День Посмішки. Від щирого серця хочеться привітати всіх вас з цим чудовим святом, побажати гарного настрою .
П'ять причин щиро посміхатися:
1. Якщо у вас депресія. Справа в тому, що в той час, коли людина посміхається, м'язи обличчя, напружуючись, впливають на нервові закінчення, за якими передаються в мозок відповідні імпульси. У підсумку в кров викидаються ендорфіни (гормони щастя) і настрій покращується!
2. Якщо у вас слабкий імунітет. Вчені давно довели, що сміх збільшує опірність організму до стресів, а також здатний сприяти підвищенню в організмі антитіл, що борються з інфекційними захворюваннями.

3. Якщо у вас немає друзів. Усміхнений людина завжди привертає увагу, а також бажання з ним познайомитися і поспілкуватися. Почніть посміхатися оточуючим вас людям, і ви побачите, як світ відповість вам взаємністю.

4. Якщо навколо вас похмурі люди. Дослідження показують, що досить одній людині в колективі почати посміхатися, щоб інші мимоволі почали посміхатися йому у відповідь. Це відбувається на підсвідомому рівні, подібно до того, як ми підхоплюємо чуже позіхання.

5. Якщо ви стежите за своїм здоров'ям. Під час сміху поліпшується кровообіг, організм насичується киснем, нормалізується кров'яний тиск. А один учений довів, що досить тривалий сміх може замінити десятихвилинне заняття спортом.

Цікаві факти:
Ø Вчені вважають, що посмішка — це вроджена здатність людини, а не набута. Адже навіть сліпі діти, які не мають можливості спостерігати за людьми навколо себе і копіювати манери поведінки, вміють посміхатися.

Ø Експертами було підраховано, що діти посміхаються до 300 разів на день, а дорослі набагато менше, деякі з них не дозволяють собі навіть 10 посмішок.

Ø Дослідження показують, що практично у всіх людей губи під час посмішки розташовані несиметрично. Фахівцями навіть розроблені вправи, які допомагають сформувати симетричну посмішку.

Ø Таїланд вважається «країною усмішок». Якщо ви хоч раз бували в цій неймовірній країні, то могли особисто в цьому переконатися. Вся справа в тому, що місцевих жителів буквально закликають посміхатися всім навколо.

Ø А ось у Китаї перед Олімпіадою 2008 року навіть були організовані спеціальні курси, на яких навчали місцевих жителів посміхатися незнайомим людям.

Ø Найусміхненим звірятком вважається квокка. Ще його називають короткохвостим кенгуру, а схожий цей звір на великого гризуна з маленькими передніми лапками.
                   

Ø Мало хто знає, але деяким відомим людям, які дарували радість дітям, присуджується міжнародна нагорода Орден Усмішки. Орденосцями можуть стати люди різних професій: лікарі, письменники, музиканти, і т.д.
                      

       Усміхайтеся, навіть якщо вам сумно. Посміхайтеся просто так, навіть незнайомим людям. Посміхайтесь, якщо ви розмовляєте по телефону або переписуєтесь в Інтернеті. Ось побачите, що жити буде легше і веселіше, проблеми вирішаться самі собою, а люди навколо вас стануть набагато позитивніше. 

Немає коментарів:

Дописати коментар