понеділок, 22 травня 2017 р.

Край Землі

            Край Землі -  місто Ушуайя
      Мабуть, кожній освіченій людині на планеті відомо, що Земля - кругла, однак є на ній такі місця, перебуваючи в яких починаєш відчувати емоції, що виходять за рамки нашого знання і розуміння. Так мільйони людей на рік прагнуть відвідати «Край Землі», а саме місто Ушуайя, яке є самим південним містом на нашій планеті.

      У минулому Ушуайя встигло побувати місіонерською базою, заповітною мрією золотошукачів, виправною колонією і навіть морською базою аргентинського флоту, але тепер це тихе і затишне приморське туристичне місто. Ушуайя розташована на крайній південній материковій точці Південної Америки і належить Аргентині і є центром провінції під назвою Вогняна Земля.


    Мабуть, в самому південному місті дуже жарко, скажете ви. А ось і ні! Клімат тут приполярний океанічний, температура коливається від 0°С до 15°С, а сильні рвучкі вітри дмуть практично цілий рік. У Ушуайі без сумніву відчувається вплив Антарктиди, світловий день тут коливається від 7 годин на зимовий період до 17 - в літній.
Місто стоїть на березі протоки Бигл, де досить часто можна спостерігати як спокійно гріються на сонці тюлені і бавлячихся в морі косаток. В 11 кілометрах від Ушуайї починається знаменитий національний парк Вогняна Земля, знаменитий різноманіттям флори і фауни. До речі, в місті знаходиться музей Museo del Fin del Mundo, в якому зібрана найбільша колекція птахів Вогненної Землі.

На захід від Ушуайї розташована найпівденніша точка нашої планети - Mastil de General Belgrano на острові Редонда (Isla Redonda). У цьому досить суворому місці, оточеному бурхливим від постійних вітрів морем, навіть функціонує пошта! Тут працює всього один співробітник, який допоможе вам відправити листівку друзям з самого «Краю Світу».

      Ушуайя є відправною точкою для всіх, бажаючих відвідати Антарктиду. Тут розташований великий порт, куди заходять і величезні лайнери, і шикарні приватні судна. Якщо ж ви не вирушаєте в море, а подивитися на Ушуайя з боку дуже хочеться, вирушайте на екскурсію по льодовику Мартіаль (Glacier Martial), але не забудьте як слід екіпіруватися перед прогулянкою.

Немає коментарів:

Дописати коментар