субота, 13 травня 2017 р.

Сейшельські острови – острівний "рай"

Сейшельські острови – острівний  "рай"
         Сейшели – унікальні острови, які не мають аналогів більше ніде в світі, адже вони цілком складаються з граніту! Сейшельські острови недарма вважаються одним з найкращих місць для відпочинку, адже майже весь Сейшельський архіпелаг зберіг в первозданному вигляді свою дивовижну флору і фауну, а піщані узбережжя островів відрізняються просто дивовижною чистотою.


        Всього до складу Сейшельського архіпелагу входить 115 гранітних і коралових островів дивовижної краси. Коралових островів всього близько 75, але всі вони являють собою невеликі атоли, основні ж, великі Сейшельські острови – гранітні. Єдине місто на Сейшельських архіпелазі – місто Вікторія на острові Мае – за сумісництвом є столицею Сейшел.


Сейшельські острови залишалися недоторканими аж до 1770 року, коли тут вперше висадилися французькі моряки. Через деякий час архіпелаг перейшов у власність англійських колонізаторів, а в 1976 році Сейшели стали незалежною республікою
      Туристи з’їжджаються на Сейшели з усього світу, щоб на власні очі побачити пишність незайманої природної краси островів, а також щоб поплавати з аквалангом в найчистіших водах Індійського океану і навіть порибалити.
Кожен острів Сейшельського архіпелагу унікальний по-своєму. По одному повзають гігантські черепахи, над іншим кружляють дивовижні строкаті птахи, узбережжя третього рясніє унікальними рибами та кораловими Аріфа і т.д. 


Але майже на всіх островах виростають місцеві ендеміки – зустрічаються лише на Сейшелах кокосові пальми Coco-de-mer. Кокоси, зірвані з пальми Coco-de-mer, важать в середньому по 20 кг і вважаються найбільшими кокосовими горіхами в світі. Серед місцевого населення навіть блукає повір’я про те, що саме горіх з Coco-de-mer був тим самим забороненим плодом, який став причиною видворення Адама і Єви з райського саду) На одному з островів не так давно був спеціально влаштований парк “Валле де Ме” , в якому виростає великий гай сейшельських пальм!


          Клімат на Сейшелах дозволяє відпочивати тут цілий рік – температура коливається між 24 і 32 градусами. Найбільш жаркий  на островах тягнеться з грудня по травень – в ці місяці тримається температура близько 29 º С, з червня по листопад ж тут дмуть слабкі мусони, а середня температура становить в середньому 25 градусів. Узбережжя Сейшельських островів майже весь рік спокійне, деяке хвилювання спостерігається лише з жовтня по березень, коли з океану дмуть північно-західні пасати, зате з травня по вересень здається, що весь світ застиг в спокійних водах Сейшел, а більш сухий і прохолодний клімат дозволяє не турбуватися про перегрів на сонці. Крім того, це все-таки тропіки і тут нерідко проходять короткочасні зливи, причому трапляється це в будь-який час року.

Сейшельські острови вражають будь-кого своєю унікальною красою, найнасиченішими фарбами, різноманітністю наземного і підводного життя, і приказка “Краще один раз побачити, ніж сто раз почути” набуває в цьому місці зовсім інший зміст – ніякі фотографії не можуть відобразити істинної краси Сейшел, це треба бачити на власні очі …

Прозорі спокійні води Індійського океану, які омивають рожевий пісок Сейшельських узбереж, унікальна фауна, рівний клімат і яскраві фарби підводного світу, причому майже кожен острів унікальний не тільки по своїй природі, а й по рекреаційним можливостям!


Немає коментарів:

Дописати коментар