субота, 15 квітня 2017 р.

Свята земля

                          СВЯТА ЗЕМЛЯ
         Свята земля трьох релігій в поєднанні з сучасною інфраструктурою, все це Ізраїль. Сьогодні «колиска цивілізацій» може пишатися розкішними курортами та затишними містами…
Священна земля на глобусі.
Держава Ізраїль знаходиться на південно-заході Азії, між Червоним і Середземним морями. Площа держави — 22 072 квадратних кілометра, населення — трохи більше 8,5 мільйонів чоловік.
Тут досить багато пустель і долин, які перетинають гірські хребти. Ізраїль може похвалитися найбільшим кратером — Рамон, який простягається на 40 кілометрів.
       Клімат в країні теплий і відносно дощовий. На вершинах гірських масивів може випасти сніг, а біля підніжжя, в долині буде тепло і комфортно. Але сильних снігопадів з хуртовинами тут зазвичай не буває.


      Живуть в Ізраїлі здебільшого євреї. Вони складають майже 75% населення. Крім них тут проживають мусульмани, християни, друзи та малий відсоток інших конфесій.
Країна пережила війни, конфлікти, багато з яких були зав’язані на релігії. Але, незважаючи на всі труднощі, зараз ця держава — одна з перших у світі по припливу туристів та іммігрантів.
    Зважаючи на те що Ізраїль має невелику територію, за одну поїздку можна покупатися одразу в двох морях, підкорити гори та відвідати паломницькі та старовинні місця країни.
Столицею та одразу найбільшим містом Ізраїлю є Єрусалим.
       Єрусалим – це одне з найвищих міст світу (840 м. над рівнем моря), також це цент трьох релігій – юдаїзму, християнства та ісламу.  Це місце де вдало переплітаються сучасність із минулим.



      В Єрусалим приїжджають, щоб побачити Старе Місто – центр світової релігії, тут розташовані священні місця, які близькі християнам, іудеям та ісламістам. Старе місто поділяється на чотири квартали, уявні межі яких були впорядковані тільки у 19 столітті: Мусульманський квартал, Християнський квартал, Єврейський квартал та Вірменський квартал.
    Для християн Єрусалим в першу чергу асоціюється з життям Ісуса Христа.
Сюди веде дорога до Храмової  гори, Стіни Плачу, Храму Гробу Господнього, Куполу Скелі та мечеті Аль-Акса.

          Старе Місто Єрусалиму кличе до себе паломників з усього світу.
                      

     Ізраїль – це країна яка поєднює в собі секрети святості та зародження релігій з сучасною та розвиненою інфраструктурою…

Немає коментарів:

Дописати коментар