вівторок, 21 лютого 2017 р.

Вода- джерело життя

                   Вода- джерело життя
Наше тіло складається на 70-75% з води,  а наша кров — на 95%! Позбав людини води — і що з ним буде? А якщо частково людина буде споживати менше води, то які хвороби до нього можуть прив’язатися. Читаючи записи народних цілителів про те, що приведи питний режим в норму, і куди йдуть головні болі, вільніше працюють нирки, більш плинне стає кров і жовч, а звідси поліпшується робота серцево-судинна система, система травлення, сечовидільна система.
Недарма здавна люди селилися по берегах річок, озер, морів. Вода потрібна не тільки для життєдіяльності людини, для пиття, для господарських потреб, для побуту. Немає води в будинку, і життя зупиняється. Немає води в городі, ні чого не виростить з овочів, фруктів, рослин.



Ставлення до водойм повинні бути святе. Не слід захаращувати їх, тим більше зливати стічні промислові та побутові відходи в річки, озера, моря.
Так і тварини не можуть жити без чистих джерел свіжості, прохолоди і здоров’я – води.
    Недостача води, спрага виявляється сильніше відчуття голоду. Страх смерті від спраги буває настільки небезпечний, що на водопій в саванах приходять і леви й антилопи. І інша живність. І вже ні хто один одного не з’їдають.
Я вже не кажу про рослини, які на відміну від звірів не можуть зрушити з місця в пошуках вологи і приречено гинуть відсутність дощів, але зате як розквітають, ледь сбрызнет їх життєдайна рідина!.. Це продемонструвало сьогоднішнє літо, їх було настільки шкода, що зайва крапля води приймалася ними вдячно, особливо коли навіть ранкова роса перестала випадати.
Вода — це саме життя і для рослин, і для травоїдних, і для хижаків, і для людини!

Для людини навіть маленький недолік води загрожує проблемами в здоров’ї. Не промиваються досить нирки, можуть утворюватися пісок і камені в нирках.
Якщо недостатньо води в організмі голова починає погано думати. Людина погано реагує на навколишнє оточення, уповільнена реакція, недостатність уваги. При чому, людина може не відчувати спрагу, його можуть турбувати напруженість, дратівливість, слабкість.
І, отже, для профілактики таких явищ воду пити потрібно до початку цього стану. Особливо до цього схильні більш слабкі організми: діти, літні люди. До правильного питного режиму потрібно привчати з дитячого віку. Адже навіть невеликий дефіцит води в організмі може спровокувати хронічні захворювання нирок, не тільки пісок і камінчики, але і запальні процеси, адже органи не досить промиваються, в тому числі і більш густа жовч, кров, панкреатичні соки, густа кров. А це інфаркти, інсульти, запори, підвищення цукру в крові. Ось і робіть висновки, як важливо пити чисту воду для організму.
Вода надходить в організм з їжею, продуктами. Сам організм виробляє до 400 грамів води в результаті біохімічних реакцій організму. Приблизний прихід води – 1.-1.5 літра з їжею, питвом. 
Виводить організм з диханням близько 400 мл, нирками 1.4 літра, 0.5 літра через шкіру, 0.1 літра через кишечник. Втрата води зростає, якщо організм знаходиться в спеку, при фізичних навантаженнях, при занятті спортом, при проносі. Все це потрібно враховувати при питному режимі. Якщо жарко, то й пити треба більше.
Разом з потім губляться також мінеральні солі.
Для задоволення організму водою рекомендується пити трохи підкисленою лимоном, але без цукру. Якщо ми п’ємо занадто солодкий чай, то після неї виникає спрага. Якщо ви втамовує спрагу чаєм, то краще пити зелений не солодкий чай, помірної температури.
Надлишок води в організмі може бути не зовсім здорових людей, це набряки, діабет. У решти, краще перепити, ніж відчути спрагу. На заході існує теорія 8 склянок. Коли, незалежно від спраги людина намагається випивати за день воду рівномірно протягом дня. Наші рекомендації офіційної медицини трохи скромніше, потрібно випивати цю рідину разом з водою, що знаходиться в супах, в компотах і т. д. в межах 1,5 літра на добу.
І все-таки, чиста вода повинна надходити в організм щодня, профільтрована, відстояна від хлору. Якщо є можливість, то краще з природного джерела за півгодини до їжі, або через 2 години після їжі. Цим самим ви не будете впливати на травлення. В жарку погоду, коли багато води і мінеральних солей виходить з організму можна пити слабомінералізовану мінеральну воду.
Починайте свій день зі склянки чистої питної води на голодний шлунок. Прохолодною, можете трохи підігрітою. Підберіть самі, що для вас комфортніше, і як організм буде реагувати. Випийте дрібними ковточками годин в 7 ранку. Далі після ранкового догляду за своїм організмом, ви відчуєте благотворний вплив цього прийому води. Організм включиться в очищення, спрацюють активно нирки, кишечник. Іноді, якщо вода гаряча відбудеться дюбаж печінки. А це так важливо для нормалізації всіх обмінних процесів. Деякі для посилення ефекту випивають 2 склянки ранкової води.
Висновок однозначний, людина повинна пити не менше 1,5 літра рідини. Краще всього чистого, з природного джерела, джерела. Якщо його немає під руками, ви живете у величезному мегаполісі, тоді потрібно зробити все можливе, щоб максимально очистити воду від хлорки (відстоювати) від домішок (пропускати через надійні фільтри). Якщо немає можливостей, то відстоювати та кип’ятити.
Замінивши солодкі чаї, компоти, інші рідини частково на чисту, освіжаючу воду ви відчуєте себе здоровішими. Потрібно зрозуміти одне, що наша кров складається, в тому числі з води, а не з чаю, нехай навіть зеленого, та ще з цукром, так само як і інші рідинні середовища організму.                                                            

А ще вчені прийшли до висновку, що вода має структуру, і пам’ять.
Найкращою водою вважається вода, яка має структуру замороженої сніжинки, гіршу, у вигляді чорної плями. І все це надходить в наш організм.
Вода структурується, якщо над нею читають молитву, якщо її заморожують, а потім, розморозивши, п’ють. Ідеальна вода по структурі і по лікувальних дій свята. Навіть крапелька святої води налита в звичайну водопровідну воду, призводить до структурування води.
Перед тим як ви взяли і випили склянку чистої води вимовте: «З любов’ю і вдячністю», і така вода принесе вам тільки здоров’я.


Немає коментарів:

Дописати коментар