пʼятниця, 30 березня 2018 р.

Місто в обіймах Дністра

                Місто в обіймах Дністра
     Тернопільщину часто називають краєм фортець і замків, і їх дійсно безліч на теренах галицького Поділля. Але на самому краєчку області, оточене з усіх боків сусідньою Буковиною є містечко, яке вражає без мальовничих стін та капонірів – Заліщики.

        До 1939 року Заліщики були кліматичним польським курортом та центром виноробства. Це місто знаходиться у своєрідній підкові, яку утворює Дністер, вражає і захоплює своїм географічним розташуванням. Найбільш красиво Заліщики виглядають зі сторони Чернівецької області або з моста, що з’єднує місто із Чернівецькою областю.


Під час Першої світової війни у Заліщиках бував відомий фінський військовий і державний діяч Маннергейм. У 30-их роках минулого століття у Заліщиках відпочивав відомий польський державний діяч Йозеф Пілсудський.


      Заліщики розташовані на відстані 125 км від Тернополя та 50 км від Чернівців Колишнє місто-курорт, яке нині, крок за кроком, намагається знову розкрити свій забутий туристичний потенціал. Варто лише зібратися з духом і приїхати. Головною прикрасою цього об'єкта є панорама міста з меандром Дністра з протилежного, буковинського берегу.


Немає коментарів:

Дописати коментар