пʼятниця, 12 січня 2018 р.

Цікаве про транспорт України

           Цікаве про транспорт України
Чи знаєте Ви що…
Найглибша станція метро в світі — станція метро «Арсенальна» у Києві (105,5 метрів). Її побудували в числі перших п’яти станцій в столиці України, в безпосередній близькості від будівлі парламенту, і відкрили 6 листопада 1960 року. Назву станція отримала від розташованого поруч великого заводу Арсенал.
Сьогодні в Україні сприятливе географічне положення України робить її важливою складовою транзиту вантажів і пасажирів між Європою, Азією та Близьким Сходом. Через територію України проходить 4 з 10 європейських транспортних коридорів. Транспортна інфраструктура країни складається з 170 тис. км доріг, 22 тис. км залізниць, більше 20 пасажирських аеропортів, 18 морських портів та інших транспортних об’єктів. 
Експлуатаційна мережа залізниць в Україні становить близько 22 тис. км, 45% з яких електрифіковані. Залізнична система України включає 1447 станцій. За обсягами вантажних перевезень залізнична система України займає четверте місце в Європі та Азії.


 Загальна протяжність автошляхів в Україні – майже 170 тис. км.
 В Україні існує 18 морських портів. Близько 60% вантажів проходить через три найбільші з них, а саме, Одеса, Іллічівськ і порт Південний.

У зв’язку з незаконною окупацією Автономної Республіки Крим Російською Федерацією Україна закрила порти Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта для міжнародного судноплавства з 15.07.2014 року.
МЗС офіційно попередило іноземні держави про відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден за порушення законодавства України внаслідок заходження суден під іноземним прапором до закритих морських портів на тимчасово окупованій території АР Крим та м.Севастополь.

Немає коментарів:

Дописати коментар