четвер, 21 грудня 2017 р.

Україна людьми славиться

              Україна людьми славиться
     Українка Тетяна Яловчак виконала програму «7 вершин» — таким чином вона стала першою жінкою з України, яка підкорила найвищі точки усіх континентів планети.
      Як відомо, членами Клубу "7 Вершин" стають альпіністи, які здійснили сходження на найвищі вершини всіх семи континентів. Цей проект виник ще у 1981 році в США. Сьогодні "7 Вершин" – це одна з найпопулярніших серед "колекціонерів сходжень" комерційних програм. Її намагаються підкорити десятки тисяч любителів. Однак до 2011 року вершини підкорили щонайменше 300 альпіністів.
Отже, сімома найвищими вершинами всіх континентів є:
· Еверест (Джомолунгма) - 8 848 метрів, Азія;

·  Аконкагуа - 6 962 метрів, Південна Америка;
·  Мак-Кінлі (Деналі) - 6 194 метрів, Північна Америка;

·   Кіліманджаро - 5 895 метрів, Африка;
·   Ельбрус - 5 642 метрів, Європа;
·   Пік Вінсон - 4 897 метрів, Антарктида;
· Піраміда Карстенса (Пунчак-Джая) - 4 884 метрів Австралія та Океанія (Нова Гвінея) та Пік Костюшко (Косцюшко) - 2 228 метрів, Австралія.
Сьомою і останньою вершиною у цій програмі для українки став гірський масив Вінсон в Антарктиді (4892 м).
«Панікувати взагалі не можна. Якщо починаєш панікувати — допускаєш помилки», — розповідає жінка про сходження.
У січні 2018-го Яловчак вже планує підкорити Охос-дель-Солодо (6962 м)  — вулкан у Чилі. На рахунку в українки понад 50 сходжень на найвідоміші вершини світу.
   Після окупації рідного Донецька, де Тетяна Яловчак народилася, вона переїхала у Київ. Жінка має три вищі освіти, але пізніше прийшла до того, що хоче підкорювати гори, а далі, за її словами, «вже не змогла зупинитися».

Зараз вона працює мотиваційним оратором — на прикладі своїх сходжень надихає людей досягати поставлених перед собою цілей.    
   

Немає коментарів:

Дописати коментар