субота, 23 липня 2016 р.

Зумій побачити красу

Зумій побачити красу.
 Неймовірні пейзажі з їжі.
Хлібні гори та капустяні ріки! Такі їстівні пейзажі створює з продуктів австралійський фотограф Карл Уорнер.


  Для своїх шедеврів майстер фотографії не вирощує овочі та фрукти, а просто купує їх у звичайних супермаркетах. Оточуючі вважають Карла трохи дивним. Ще б пак! Він годинами роздивляється продукти на вітринах.

Карл Уорнер працює в Лондоні. За освітою він — ілюстратор. Нині ж Карл — справжній майстер жанру«Foodscapes»(пейзажів з їжі) який, до речі, він сам і вигадав.


На його фотографіях броколі перетворюються на дерева, печена картопля замінює камені, а пластівці виконують роль осіннього листя.

Талант Уорнера викладати пейзажі з їжі нічим не поступається зусиллям художників під час написання картин. Кілька днів витрачає майстер на створення їстівного шедевру: малює ескізи, підбирає продукти, «будує» пейзаж і фотографує під різними кутами. А ще ж треба дбати про те, щоб продукти не обвітрилися та не зіпсувалися від довгого «позування».


Ілюзії Ворнера вкрай реалістичні. З першого погляду навіть не видно, що пейзаж несправжній — настільки детально, до найменших дрібниць, автор продумує картини.


Вже 25 років Карл Уорнер працює у сфері рекламної фотографії. А останні 10 років — ще й над пейзажами з їжі. Його картини-ілюзії надзвичайно успішні.



Немає коментарів:

Дописати коментар