вівторок, 14 червня 2016 р.

Дозвольте собі мріяти!..

                                                       Дозвольте собі мріяти!..

      Дитячі та підліткові мрії – дуже легко похитнути. Ще будучи меншими ми сотні разів змінювали майбутні професії. А вже у старшому віці примусити засумніватися у правильності тих чи інших мрій могли наші рідні, друзі, близьке оточення тощо. Страх перед своїм майбутнім, який досить часто стає причиною зневіри у собі та своїх силах і не дозволяє досягати своїх мрій.



 


     Та я вважаю, що ніякі критика чи насмішки наших рідних та близьких, учителів чи однокласників, навіть думка усього світу і наші власні упередження та сумніви – не повинні бути завадою на шляху до здійснення наших мрій. Головне – вірити у себе, докладати багато зусиль і працювати, щоб втілити свою мрію у реальність. Скажу навіть більше: усі успішні люди були великими мрійниками. Не вірите?  Маю надію, ці історії зможуть переконати вас у зворотньому.



1. Учитель Бетховена вважав його абсолютно бездарним учнем.


2. Дарвіну, котрий покинув медицину, батько з гіркотою докоряв: "Тебе ніщо не цікавить, окрім вилову собак і щурів!".


3. Уолт Дісней був звільнений з газети через відсутність оригінальних ідей.


4. Наставник Едісона говорив про нього, що він дурний і нічого не може вивчити.


5. Ейнштейн не говорив до чотирьох років. Його вчитель характеризував його, як розумово відсталу людину.


6. Батько Родена, великого скульптора, говорив: "У мене син-ідіот. Він тричі не вступив до школи мистецтв".


7. Моцарту, одному з найбільш геніальних композиторів, імператор Фердинанд сказав, що в його "Весіллі Фігаро" "занадто мало шуму і занадто багато нот".


8. Менделєєв мав трійку з хімії.


9. Коли ми дивимося на автомобілі "Форд", ми думаємо, що їх творець Генрі Форд завжди був багатим, успішним бізнесменом. Ми бачимо цю величезну імперію, яка живе вже більше ста років. Але мало хто з нас знає, що перш ніж досягти фінансового успіху, Форд кілька разів оголошував себе банкрутом, розорявся дочиста – і ця людина змінила хід історії, посадивши світ на колеса.


10. Коли Марконі придумав радіо і розповідав своїм друзям, що буде передавати слова на відстані по повітрю, ті визнали його божевільним і відвели до психіатра. Але вже через кілька місяців його радіо врятувало життя багатьом морякам.


Згадуйте про це, коли вам здається, що у вас нічого не виходить:)


Може, це саме час долати усі сумніви та перешкоди й дозволити собі мріяти ?..


1 коментар: